Over de Elout

Meer kansen op de Elout! Dit motto maken wij waar. Ons team haalt het beste uit ieder kind. Alle leerlingen kunnen zich optimaal ontwikkelingen op cognitief, sociaal-emotioneel, expressief en motorisch gebied, op hun eigen tempo.
 
De Elout is een protestant-christelijke basisschool en is gevestigd in het Regentes-Valkenboskwartier. We hebben ruim 250 leerlingen Die veelal uit de buurt komen. We hebben een goede band met de buurt en dat vinden we belangrijk.
Wij zijn een Basisschool 2-12. Dit houdt in dat onze peuterschool/voorschool onderdeel is van onze school en kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar bij ons van harte welkom zijn. Dit zorgt voor een soepele overgang naar de basisschool.
 
Kennis is belangrijk, maar niet het enige dat onze school biedt. Als sportieve school vinden wij bewegen belangrijk. Wij bieden bewegingsonderwijs aan maar ook een groot aanbod aan sportactiviteiten in Club Elout. Daarnaast ontwikkelen de leerlingen zich op het gebied van kunst, cultuur en milieu. Als Kunstmagneetschool bieden wij extra aandacht aan kunst- en cultuurvakken zoals drama en muziek.

Identiteit

De Elout is een christelijke school. Dit betekent niet dat alle kinderen ook christelijk zijn. Elke ouder die zich kan aansluiten bij onze normen en waarden is van harte welkom.
Onze christelijke identiteit ziet u dagelijks op verschillende manieren terug. Naast het vieren van onze Christelijke feestdagen, besteden we ook aandacht aan het respecteren en waarderen van elkaar. Samen met de leerlingen leren we verschillende culturen kennen en begrijpen en er is bij ons geen plaats voor discriminatie.

Kennismaken

U bent altijd van harte welkom om kennis te komen maken en de school te bekijken. In een gesprek beantwoorden we dan graag uw vragen; ook kunnen we bespreken wat we van elkaar verwachten. Neem gerust contact op