Voor – en naschoolse opvang

Op de Elout werken wij samen met twee opvangorganisaties, namelijk 2 Samen en DAK kindcentra.
 

2Samen 

Naschoolse opvang

Naschoolse opvang bieden we bij bso 2Hoek van Kinderopvang 2Samen, zowel in ons schoolgebouw als aan de De Gheijnstraat.

Openingstijden

De groep Regenboog, voor de jongste kinderen, is op maandag, dinsdag, donderdag geopend van 15.00 tot 18.00 uur. Op vrijdagmiddag is groep 1 en 2 vanaf 12.00 uur welkom in de groep Regenboog in school en om 15.00 uur gaan we met alle kinderen naar 2Hoek aan de De Gheijnstraat. Op woensdagmiddag en vrijdag zijn de kinderen vanaf 15.00 uur bij 2Hoek aan de De Gheijnstraat.

Tijdens de schoolvakanties is 2Hoek Regenboog in de school gesloten en worden de kinderen van maandag tot en met vrijdag ontvangen bij 2Hoek aan de De Gheijnstraat. Er is ruimte voor 20 kinderen bij 2Hoek Regenboog. De jongste kinderen van de Elout starten bij de Regenboog en stromen daarna door naar 2Hoek aan de De Gheijnstraat 95. De kinderen stromen door naar 2Hoek aan de De Ghijnstraat op het moment dat er meer jongere kinderen instromen dan er ruimte is.

Locatie en activiteiten

De groep Regenboog heeft een eigen ruimte in de school die is voorzien van gevarieerd en uitdagend materiaal en is speciaal ingericht voor de bso-kinderen en de kinderen van de peuteropvang. We spelen daarnaast ook op het schoolplein en het kunstgrasveld.

De jongste kinderen worden opgehaald uit de klas en de andere kinderen komen zelf. Tot 15.15 uur zijn de pedagogisch medewerkers met de kinderen op het grasveld. Als het weer het niet toelaat starten we binnen. Om ongeveer 15.45 uur gaan de kinderen gezellig met z'n allen aan tafel voor fruit en wat te drinken. Daarna mogen zij zelf bepalen of ze binnen of buiten willen spelen. De kinderen spelen onder toezicht buiten. De kinderen van de Regenboog kunnen alleen meedoen aan de Club Elout als de activiteiten in school of op het kunstgrasveld georganiseerd worden. De kinderen die naar de De Gheijnstraat gaan, kunnen niet gebracht en/of gehaald worden door de pedagogisch medewerkers. De pedagogisch medewerkers van de groepen of docenten van KICKS van 2Samen organiseren na schooltijd ook allerlei leuke en uitdagende activiteiten.

Tijdens de vakanties en margedagen worden er altijd extra leuke activiteiten gedaan. Bovendien maken we dan ook uitstapjes met de kinderen naar het bos, het strand, de kinderboerderij of een theatervoorstelling. Ook van het eten (10.00 uur crackers, 13.00 uur lunch en 16.00 uur fruit) maken we vaak iets extra’s op deze dagen.

Inschrijven en meer informatie

Bezoekt u voor meer informatie en inschrijvingen onze website 2samen.nl/2hoek.

De Locatiecoördinator van 2Hoek is Jorde Steenbeek. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 070-3924737 of via e-mail: 2hoek@2samen.nl. U bent vanzelfsprekend welkom voor een vrijblijvende rondleiding. U kunt met Lianne een afspraak maken. U kunt voor advies ook altijd bellen met de afdeling Planning & Advies van Kinderopvang 2Samen 070-3385500.

Voorschoolse opvang

Ook voor de voorschoolse opvang kunt u zich inschrijven bij Kinderopvang 2Samen. Elke schooldag is er voorschoolse opvang, voor de bovenbouw van 07.30 tot 8.15 uur en voor de kleuters tot 8.30 uur. Ouders brengen hun kind ’s ochtends zelf in het peuterlokaal (waar de voorschoolse opvang is). Zo kan de pedagogisch medewerker bij de kinderen in de groep blijven.
 

Dak kindercentra

Welkom bij Dak, leuk dat je er bent!

Op zoek naar een veilige en fijne plek om je kind onder te brengen buiten schooltijd?
Dak kindercentra verzorgt buitenschoolse opvang in samenwerking met de (aanstaande) school van jouw kind. En dat is leuk! Op onze buitenschoolse opvang krijgen kinderen de ruimte om te doen waar ze zin in hebben. Door allerlei leuke uitjes, activiteiten en workshops aan te bieden, prikkelen we hun nieuwsgierigheid. Zo ontwikkelen zij zich en komen zij er achter waar hun talenten en interesses liggen. Gewoon lekker rustig aan doen na een dag op school is natuurlijk ook mogelijk!

Maatschappelijke kinderopvang

Een gelijke kans op een goede start voor ieder kind. Daar gaan wij al sinds 1912 voor. Wij zetten de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar op één. Ongeacht waar kinderen wonen of wat hun achtergrond is. Wij geloven dat samenwerking met verschillende partners in de wijk hierbij de beste ontwikkelkansen voor hen oplevert.
Als maatschappelijke kinderopvang steken wij iedere euro die wij verdienen in het verbeteren van onze dienstverlening. Bijvoorbeeld in extra pedagogisch coaches of groepsondersteuners. Die extra ondersteuning zorgt ervoor dat onze medewerkers zich vol zelfvertrouwen en met volledige aandacht op jou(w kind) kunnen richten.
Wil je meer weten over Dak en over hoe wij onze buitenschoolse opvang zo leuk mogelijk maken? Ga dan naar www.dakkindercentra.nl.
 

Belle 

Naschoolse opvang

Even bijkomen na een drukke schooldag in een huiselijke omgeving dat gebeurt op BSO Belle. Bij ons kunnen de kinderen op ontdekking door verschillende ruimten en kunnen ze zich settelen waar zij zich op dat moment fijn voelen! Vanwege onze kleinschaligheid heeft u een kort lijntje met onze pedagogisch medewerkers.

Welke diensten biedt Belle?

  • ​BSO Belle biedt buitenschoolse opvang en vakantieopvang op de Valkenboslaan 139. De pedagogisch medewerkers halen uw kind op van school en lopen dan samen naar de BSO. Samen de dag doornemen aan tafel terwijl er wordt gegeten en gedronken zorgt voor de nodige ontspanning. Belle biedt een ruim aanbod aan activiteiten aan. Zo is er ruimte voor knutselactiviteiten, spelen in de poppenhoek, een potje tafelvoetbal, een potje gamen op de PlayStation, samen een spelletje doen, relaxen in de chill room of helemaal uit je dak gaan op ons coole podium!
  • In de vakanties hebben we veel leuke uitstapjes en andere activiteiten die zijn bedacht door de kinderen. Kinderparticipatie is bij ons leidend omdat het een positief effect heeft op het zelfvertrouwen en stimuleert ook de betrokkenheid bij de buitenschoolse opvang.

Openingstijden:

  • Vanaf dat de school uitgaat tot 18.00 uur.
  • Tijdens margedagen en vakanties zijn wij geopend van 08.00-18.00 uur.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie over de BSO neem dan eens een kijkje op www.kdvbelle.nl.
Wilt u graag een rondleiding dan kunt u contact opnemen met onze locatiemanager: Sushma Mohanlal. U kunt haar mailen op sushma@kdvbelle.nl of bellen naar 070 - 888 56 35