Peuterschool De Elout

Contact

Peuterschool De Elout
Adres: Copernicusstraat 159
2561 VT Den Haag  
Telefoon: 070-364 91 21
E-mail: peuterschooldeelout@scoh.nl
 

Openingstijden

- maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.15 u tot 12.15 u.

Inschrijven kan hier: inschrijven

Interesse? Kom kijken op de Dag van de voorschool!Kiest u voor De Elout? Dan kiest u voor:

  • Spelend leren
  • Een prachtig schoolgebouw
  • Buiten spelen, lekker bewegen
  • Veel ruimte voor de fantasie van uw kind
  • Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar
  • Muziek- en dramalessen van een vakdocent


​Spelend leren

Op onze peuterschool ontwikkelen peuters zicht tot kleuters. Dit doen zij in een veilige en vertrouwde omgeving. In de verschillende speelhoeken in het lokaal kunnen peuters leren en ontdekken. Onze juffen organiseren allerlei leuke activiteiten en er is veel aandacht voor taal. Peuterschool De Elout is onderdeel van Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH).

Iedereen is welkom op onze peuterschool. Waar je ook vandaag komt, wat je ook gelooft of wat je situatie ook is. Elke peuters hopen wij te zien ontwikkelen. Het liefst tot en met groep 8.


Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Elout is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Op dit moment is er een groep van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. Het programma 'Puk en Ko' dat we gebruiken, versterkt vooral de taalontwikkeling. We maken op de peuterschool veel gebruik van onze handpop Puk. Puk is dan ook net als één van de peuters; zij herkennen zich in de pop. Daardoor helpt Puk de kinderen bij het leren over verschillende onderwerpen.
 

Contact met de ouders

We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.
 

Van peuter naar kleuter

Onze peuterschool en basisschool werken samen. De scholen zitten in hetzelfde gebouw. De peuters kunnen dan ook, bijna altijd, doorstromen naar de basisschool. Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes in een bekende omgeving. Dat maakt de overstap naar de basisschool makkelijker.
 

De Elout: voor kinderen van 2 tot 12 jaar

Peuterschool De Elout hoort bij de Haagse basisschool De Elout in de wijk Valkenbos-Regentes.
De school biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar.
Meer kansen op De Elout! Dat is ons motto. En dat maken we waar. Het team van De Elout haalt het beste uit ieder kind. Iedere leerling bij ons op school kan zich optimaal ontwikkelen. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel, expressief en motorisch. Op De Elout maakt uw kind een goede start. Onze school is gastvrij, betrokken en modern. Bewegen vinden we heel belangrijk. We besteden op De Elout veel aandacht aan muziek en theater.


Tarieven

De kosten voor de peuterschool worden samen door de overheid en ouders betaald. De hoogte van de eigen bijdrage verschilt per gezin en hangt af van het inkomen. 
Op de website van SCOH kun je een schatting van jouw peuterschoolkosten laten maken.


Inschrijven bij peuterschool De Elout

Jouw peuter is van harte welkom om op onze peuterschool te komen spelen en leren. Vanaf 2,5 jaar kan een kind geplaatst worden, maar inschrijven kan al zo vroeg mogelijk. 
Op de website van SCOH vul je het digitale inschrijfformulier in.

 

Meer lezen?

Alle informatie over Peuterschool De Elout vindt u hier:


Hoe vaak mag mijn kind komen?

Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier of vijf dagdelen komen. 
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Elout? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldeelout@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-364 91 21.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via deze link: informatiepakket aanvragen


Peuterschool De Elout is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl.