Peuterschool De Elout

Contact

Peuterschool De Elout
Adres: Copernicusstraat 159
2561 VT Den Haag  
Telefoon: 070-364 91 21
E-mail: peuterschooldeelout@scoh.nl
 

Openingstijden

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
8.15 uur tot 11.15 uur en
maandag, dinsdag en donderdag ook tussen
12.00 uur tot 15.00 uur.

Inschrijven kan hier: inschrijven

Digitale rondleiding:

Hieronder een digitale rondleiding:

Kiest u voor De Elout? Dan kiest u voor:

  • Spelend leren
  • Een prachtig schoolgebouw
  • Buiten spelen, lekker bewegen
  • Veel ruimte voor de fantasie van uw kind
  • Doorgaande leerlijn van 2 tot 12 jaar

Spelend leren

Op de peuterschool kunnen kinderen spelend leren. Ze ontdekken de wereld met andere kinderen uit de wijk en samen groeien ze naar de basisschool toe. Aan de hand van uitdagend speelmateriaal, het juiste aanbod en persoonlijke aandacht van kundige peuterleidsters, ontwikkelt uw kind zich van peuter tot kleuter. Spelenderwijs leert uw kind vaardigheden die van pas komen op de basisschool.

Ik breng mijn dochter met een gerust gevoel bij De Elout. Ze vindt het er leuk en ze leert er veel.
 

Groepen en thema’s

Bij Peuterschool De Elout is uw kind in goede handen. Uw kind kan er spelen met andere kinderen en wennen aan het naar school gaan. Er zijn twee groepen van maximaal 16 peuters tussen de 2,5 en 4 jaar oud. Met elkaar groeien ze naar de basisschool toe. Het programma 'Puk en Ko' dat we gebruiken, versterkt vooral de taalontwikkeling. We maken op de peuterschool veel gebruik van onze handpop Puk. Puk is dan ook net als één van de peuters; zij herkennen zich in de pop. Daardoor helpt Puk de kinderen bij het leren over verschillende onderwerpen.
 

Contact met de ouders

We vinden het contact met de ouders heel belangrijk. Voor ouders is het in het begin vaak spannend om het kind naar de peuterschool te brengen, daar hebben we alle begrip voor. We zien de peuterschool en de ouders partner in de ontwikkeling van het kind. Samen kunnen we uw peuter het beste geven. Kom gerust naar ons toe om vragen te stellen over opvoeding of ontwikkeling van uw kind. We helpen graag.
 

Van peuterschool naar basisschool

De peuterschool is bedoeld om de overstap naar groep 1 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool gaat, is het schoolgebouw al bekend. De lessen in groep 1 en 2 van de basisschool sluiten aan op de thema’s van de peuterschool. Op de peuterschool werken we met Uk & Puk, in groep 1 met Ik en Ko. De figuren zijn bekend voor de kinderen. Zo wordt de stap naar de basisschool makkelijk. Bovendien komt uw kind in de kleutergroep vriendjes van de peuterschool tegen. Leidsters van de peuterschool en leerkrachten van de basisschool werken hecht samen waardoor uw kind zich snel thuis zal voelen op de basisschool.
 

De Elout: voor kinderen van 2 tot 12 jaar

Peuterschool De Elout hoort bij de Haagse basisschool De Elout in de wijk Valkenbos-Regentes.
De school biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 2 tot 12 jaar.
Meer kansen op De Elout! Dat is ons motto. En dat maken we waar. Het team van De Elout haalt het beste uit ieder kind. Iedere leerling bij ons op school kan zich optimaal ontwikkelen. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook sociaal-emotioneel, expressief en motorisch. Op De Elout maakt uw kind een goede start. Onze school is gastvrij, betrokken en modern. Bewegen vinden we heel belangrijk. We besteden op De Elout veel aandacht aan muziek en theater.

Tarieven

Wat een peuterschool kost, hangt af van uw gezinssituatie. Klik hier als u snel wilt uit rekenen wat u gaat betalen. 

Meer lezen?

Alle informatie over Peuterschool De Elout vindt u hier:

Hoe vaak mag mijn kind komen?

Kinderen mogen twee dagdelen komen, peuters met een indicatie voor extra speelleertijd van het consultatiebureau mogen vier of vijf dagdelen komen. 
Wilt u komen kijken bij Peuterschool De Elout? U bent van harte welkom. Maak een afspraak via peuterschooldeelout@scoh.nl of loop eens binnen. Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 070-364 91 21.

U kunt ook het gratis informatiepakket aanvragen via deze link: informatiepakket aanvragen

Meld uw kind aan voor Peuterschool De Elout: inschrijven

Peuterschool De Elout is 1 van de 22 peuterscholen van SCOH. Meer informatie over SCOH vindt u op www.scoh.nl.