Nieuwsberichten

huiswerk

Dinsdag 21 januari:
Lees meer »

Agenda 3/4

Hier vindt u belangrijke data van de komende periode.
Lees meer »

Nieuwsbrief januari

Gelukkig nieuw jaar!
We hopen dat alle kinderen en hun ouders/verzorgers een fijne vakantie hebben gehad en we willen iedereen een mooi 2019 wensen!

Nieuwe groepsnamen
Omdat het soms verwarring geeft als we spreken over groep 1 en groep 2, hebben we besloten de groepsnamen te veranderen in dieren namen. Groep 1 (ma en wo ochtend) heeft voortaan groep Flamingo en groep 2 (ma en do middag, di en vrij ochtend) heet voortaan groep Zebra.

De Poppendokter
We beginnen het nieuwe jaar met het thema ‘Hatsjoe’. Dit thema draait om ziek zijn en beter worden. De peuterschool krijgt ook dit jaar weer bezoek van de poppendokter. De kinderen van groep Flamingo mogen op maandag 21 januari hun zieke pop of knuffel meenemen en de kinderen van groep Zebra op donderdag 24 januari. Kom op tijd want de poppendokter heeft een volle agenda.

Gerichte spelinloop
Op maandag 28 januari is de gerichte spelinloop. We nodigen alle ouders uit om de opening in de kring en het demonstratie spel bij te wonen. Voor groep Flamingo is dat van 8:45-9:15 uur en voor groep Zebra is dat van 12:30 tot 13:00 uur.

Bezoek bibliotheek
In januari zijn de Nationale voorleesdagen in de bibliotheek. Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar met beide groepen een bezoek brengen aan bibliotheek Segbroek. Voor groep Zebra is dat op vrijdag 25 januari om 9:00 uur. Groep Flamingo gaat op woensdag 30 januari om 9:30. De aanwezigheid van 1 van de ouders of verzorgers is verplicht. U kunt samen met uw kind rechtstreeks naar de bibliotheek gaan of met ons meelopen vanuit school. Wij vertrekken hier 30 minuten voor aanvang.
In de groep zullen we een lijst ophangen waarop u kunt aangeven wie mee gaat en of u mee loopt of rechtstreeks naar de bibliotheek gaat.
 
Oudercommissie
Peuterschool de Elout zoekt leden voor de oudercommissie! Een oudercommissie kan meepraten over tal van zaken. Dit kan gaan over voedingsbeleid, pedagogisch beleid, veiligheid op de locatie, aanschaf van verantwoorde spelmaterialen, openingstijden en bijvoorbeeld vieringen van feesten. U mag uw stem laten horen. Dit doet u niet alleen voor uw peuter, maar ook voor al die andere peuters en ouders die peuterschool de Elout bezoeken. Dinsdag 19 februari 11:30 uur organiseren we een gezellig informatie uurtje met koffie/thee en wat lekkers. Tijdens dit uurtje informeren we u over de oudercommissie. We hopen op een grote opkomst!

Afscheid en welkom
In januari komen er  weer twee nieuwe kinderen bij ons spelen. In groep Flamingo komt Maira en in groep zebra komt Hamza.  We wensen hun veel speelplezier op de peuterschool. In groep zebra nemen we afscheid van Louise en Mahya.  We wensen hun veel plezier op de basisschool.

Agenda
Woensdag 16 januari             Peuterschool gesloten i.v.m. een studie ochtend.   
Maandag 21 januari 8:45       Poppendokter bij groep Flamingo
Donderdag 24 januari 12:30  Poppendokter bij groep Zebra
Vrijdag 25 januari 9:00           Bezoek bibliotheek groep Zebra
Maandag 28 januari               Gerichte spelinloop, flamingo 8:45, Zebra 12:30
Woensdag 30 januari 9:30     Bezoek bibliotheek groep Flamingo
Dinsdag 19 februari 11:30      Informatie uurtje Oudercommissie
 
Lees meer »

Huiswerk groep 7

Klik hier voor het huiswerk van de komende weken.
Lees meer »

Agenda

De meest actuele agendapunten vind u hier.
Lees meer »

Welkom in groep 1/2B!


Hallo allemaal,

Ik ben Tessy Verbree en fulltime leerkracht van groep 1/2B. Ik heet jullie van harte welkom in deze gezellige groep. Ook dit schooljaar maken we er weer een leuk, spannend, grappig, sportief maar vooral leerzaam jaar van. Samen met ons vriendje Ko (de klassenpop) ontdekken we steeds nieuwe activiteiten waar we een hoop van leren. In onze klas spelen we veel in de hoeken. Wij hebben een poppenhoek, bouwhoek, zandtafel, leeshoek en natuurlijk nog veel meer. In de kring luisteren we naar verhalen die de juf vertelt en aan tafel maken wij knutselwerkjes en doen wij spelletjes uit de kast. Wij vinden het leuk dat  je bij ons in de klas komt en hopen dat we je snel zullen zien. 
Lees meer »

Welkom in groep 1/2A

Wij vinden het fijn dat je bij ons in de klas komt!
Lees meer »

Huiswerk in groep 8

Klik hier om alle afspraken over het huiswerk te lezen.
Ook het actuele huiswerk is hier te vinden.
Lees meer »

De eerste weken in groep 3

Samen hebben we gekeken wat we van groep 3 vinden, de volgende brief aan de ouders is het resultaat!

Lees meer »

afspraken voor groep 7

Hieronder staan enkele afspraken die voor groep 7 van belang zijn. Voor verdere afspraken: zie schoolgids.(onder het kopje school)
Lees meer »

Klassenregels

Zo doen wij het in onze klas.
Lees meer »

Klasbord

Klasbord maakt communicatie tussen school en het thuisfront leuk, makkelijk en veilig!
Lees meer »

Agenda

Agenda groep 5/6
Lees meer »

Rekenen in groep 4

In groep 4 zijn we druk bezig om steeds beter te worden in rekenen. 
Wij zijn in deze groep bezig met de volgende zaken: 

 
Lees meer »

Thema brief Hatsjoe!

Thema brief: Hatsjoe!
 
Beste ouders,
Aller eerst de aller beste wensen voor 2019, laten we er een mooi jaar van maken. En iedereen nog bedankt voor de gezelligheid in de december maand.
Het aankomend thema staat in het teken van ziek zijn en beter worden. Puk voelt zich niet lekker en wordt ziek. De kinderen gaan Puk verzorgen en proberen hem beter te maken, en brengen een bezoekje aan de dokter. Misschien krijgt Puk ook wel een pleister?

Taaldoel
Binnen het thema staan een aantal woorden centraal. Deze komen gedurende het thema Hatsjoe! vaak terug.
helpen             hoe                  hoesten           de neus           niezen             snuiten
verkouden       de zakdoek      weggooien      AU!                  de duim          de hand          
de knie            op schoot        de pleister      de rug             vallen              de dokter
meten             pijn doen         de prik            recht op           stil                   de tong          
wit                   beter               gezond            het boek          geen                zorgen voor   
ziek                  erg                  Waar               zin                     Beter               Gezond

Boeken
Tijdens het thema lezen wij boekjes voor die betrekking hebben op het thema, enkele        suggesties zijn. Betje Big is ziek,  Karel in het ziekenhuis, Dikkie Dik pleisters plakken en mevrouw muis in het ziekenhuis

Rekendoel
Het  rekendoel wat dit thema centraal staat is meetkunde. We richten ons met name op lichaamskennis. Want wat kan je nou toch met je neus? En hoeveel oren heb je? En kan je met je hand ook wat proeven? Doormiddel van proefjes en ontdekken gaan de kinderen te werk. De kinderen gaan ook te werk met getallen, we gaan tellen tot 5 maar ook gaan we kijken hoe getallen eruit zien.

De Poppendokter
De peuterschool krijgt ook dit jaar weer bezoek van de poppendokter. De kinderen van groep Flamingo mogen op maandag 21 januari hun zieke pop of knuffel meenemen en de kinderen van groep Zebra op donderdag 24 januari. Kom op tijd want de poppendokter heeft een volle agenda.

Spelinloop
Op maandag 28 januari is de gerichte spelinloop. We nodigen alle ouders uit om de opening in de kring en het demonstratie spel bij te wonen. Voor groep Flamingo is dat van 8:45-9:15 uur en voor groep Zebra is dat van 12:30 tot 13:00 uur.
Lees meer »