Nieuwsberichten

Thema 'Sprookjesland'

Het vierde thema van dit jaar heet ‘Sprookjesland’. Wie kent er geen sprookjes? Die spannende, mooie grappige of verdrietige verhalen waarin fantasiefiguren allerlei avonturen beleven. Kinderen zijn dol op sprookjes. Met deze verhalen belanden kinderen in een heel andere wereld: in Sprookjesland.
Lees meer »

huiswerk

Lees meer »

Agenda 3b

Hier vindt u belangrijke data van de komende periode.
Lees meer »

Nieuwsbrief januari

Gelukkig nieuw jaar!
We hopen dat alle kinderen en hun ouders/verzorgers een fijne vakantie hebben gehad en we willen iedereen een mooi 2019 wensen!

Nieuwe groepsnamen
Omdat het soms verwarring geeft als we spreken over groep 1 en groep 2, hebben we besloten de groepsnamen te veranderen in dieren namen. Groep 1 (ma en wo ochtend) heeft voortaan groep Flamingo en groep 2 (ma en do middag, di en vrij ochtend) heet voortaan groep Zebra.

De Poppendokter
We beginnen het nieuwe jaar met het thema ‘Hatsjoe’. Dit thema draait om ziek zijn en beter worden. De peuterschool krijgt ook dit jaar weer bezoek van de poppendokter. De kinderen van groep Flamingo mogen op maandag 21 januari hun zieke pop of knuffel meenemen en de kinderen van groep Zebra op donderdag 24 januari. Kom op tijd want de poppendokter heeft een volle agenda.

Gerichte spelinloop
Op maandag 28 januari is de gerichte spelinloop. We nodigen alle ouders uit om de opening in de kring en het demonstratie spel bij te wonen. Voor groep Flamingo is dat van 8:45-9:15 uur en voor groep Zebra is dat van 12:30 tot 13:00 uur.

Bezoek bibliotheek
In januari zijn de Nationale voorleesdagen in de bibliotheek. Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar met beide groepen een bezoek brengen aan bibliotheek Segbroek. Voor groep Zebra is dat op vrijdag 25 januari om 9:00 uur. Groep Flamingo gaat op woensdag 30 januari om 9:30. De aanwezigheid van 1 van de ouders of verzorgers is verplicht. U kunt samen met uw kind rechtstreeks naar de bibliotheek gaan of met ons meelopen vanuit school. Wij vertrekken hier 30 minuten voor aanvang.
In de groep zullen we een lijst ophangen waarop u kunt aangeven wie mee gaat en of u mee loopt of rechtstreeks naar de bibliotheek gaat.
 
Oudercommissie
Peuterschool de Elout zoekt leden voor de oudercommissie! Een oudercommissie kan meepraten over tal van zaken. Dit kan gaan over voedingsbeleid, pedagogisch beleid, veiligheid op de locatie, aanschaf van verantwoorde spelmaterialen, openingstijden en bijvoorbeeld vieringen van feesten. U mag uw stem laten horen. Dit doet u niet alleen voor uw peuter, maar ook voor al die andere peuters en ouders die peuterschool de Elout bezoeken. Dinsdag 19 februari 11:30 uur organiseren we een gezellig informatie uurtje met koffie/thee en wat lekkers. Tijdens dit uurtje informeren we u over de oudercommissie. We hopen op een grote opkomst!

Afscheid en welkom
In januari komen er  weer twee nieuwe kinderen bij ons spelen. In groep Flamingo komt Maira en in groep zebra komt Hamza.  We wensen hun veel speelplezier op de peuterschool. In groep zebra nemen we afscheid van Louise en Mahya.  We wensen hun veel plezier op de basisschool.

Agenda
Woensdag 16 januari             Peuterschool gesloten i.v.m. een studie ochtend.   
Maandag 21 januari 8:45       Poppendokter bij groep Flamingo
Donderdag 24 januari 12:30  Poppendokter bij groep Zebra
Vrijdag 25 januari 9:00           Bezoek bibliotheek groep Zebra
Maandag 28 januari               Gerichte spelinloop, flamingo 8:45, Zebra 12:30
Woensdag 30 januari 9:30     Bezoek bibliotheek groep Flamingo
Dinsdag 19 februari 11:30      Informatie uurtje Oudercommissie
 
Lees meer »

Huiswerk groep 7

Klik hier voor het huiswerk van de komende weken.
Lees meer »

Agenda

De meest actuele agendapunten vind u hier.
Lees meer »

Dit leren wij in groep 4

Dit leren wij in groep 4
Lees meer »

Thema: De vijver en de sloot

Welke dieren leven er in de vijver en de sloot?
Lees meer »

Huiswerk in groep 8

Klik hier om alle afspraken over het huiswerk te lezen.
Ook het actuele huiswerk is hier te vinden.
Lees meer »

Agenda

Agenda groep 1-2C
Lees meer »

In de wolken

Bij de muzieklessen gebruikt juf Marjolein de site 'In de wolken'.
Op deze site staan de liedjes die de kinderen leren op school. 
Bij lees verder kunt u de brief van juf Marjolein lezen. 
Lees meer »

De eerste weken in groep 3

Samen hebben we gekeken wat we van groep 3 vinden, de volgende brief aan de ouders is het resultaat!

Lees meer »

Thema: Pasen

Jezus is opgestaan!
Lees meer »

afspraken voor groep 7

Hieronder staan enkele afspraken die voor groep 7 van belang zijn. Voor verdere afspraken: zie schoolgids.(onder het kopje school)
Lees meer »

Gymlessen

De gymlessen van woensdag worden verplaatst naar donderdag.
Lees meer »